Rólunk
Üdvözlünk benneteket a gitár tab oldalán. Már régóta tervezzük a honlap elindítását, célunk egy olyan gitár játékosoknak szóló oldal létrehozása, amely első sorban magyar együttesek ismert slágereinek akkordjait tartalmazza. Tapasztalatunk szerint nagyon sok zenekedvelő és gitáros tart igényt egy ilyen ingyenes szolgáltatásra és mi ezt az űrt igyekszünk kitölteni. Annak idején, fiatalon, amikor mi is megismerkedtünk a zenélés élményével, megvettük első gitárunkat nehezen jutottunk hozzá ezekhez az anyagokhoz. Arra gondoltunk, hogy miért is ne segíthetnénk a kezdő, tanuló gitárosoknak egy ilyen oldal létrehozásával. Reményünket fejezzük ki abban, hogy sok kezdő fiatal vagy idős társunknak segíteni tudtunk az Magyar Gitártab létrehozásával és azt is reméljük, hogy egyre többen veszik majd kezükbe a gitárt, ezt a lenyűgöző és csodálatos hangszert.


A magyargitartab.eu első sorban kezdő és középhaladó gitárosoknak szól. Mindannyian tudjuk, hogy pár sör után (amitől mindenki profi énekes lesz), a tábortűz mellett, vagy baráti összejöveteleken mindig felpezsdül a hangulat, ha előkerül a gitár. Hangszeren játszani élmény. A gitártab oldala azoknak nyújt segítséget, akik a gitározást választották és gyakorolni szeretnék a magyar slágerekben szereplő akkordokat. Vásárolhatsz , vagy kinyomtathatsz különböző gitártab "készítményeket", de miért tennél ilyet? Ha sokan vagytok, akkor nagyon nehéz követni, nem látja mindenki, több példányra lesz szükség. Ehelyett használd a magyar gitártab portált, ahol teljesen ingyen, könnyen navigálva hozzáférhetsz kedvenc magyar slágereid gitár tabjaihoz. Kivetítve a dalszöveget és a gitártabot mindenki látni fogja, és akkor indulhat a „tánc”.


Az oldalon a legismertebb magyar slágerek és az ezekben megjelenő gitár akkordok szerepelnek. Könnyen navigálhatsz a különböző előadók között, hiszen jobb oldalon a menüből könnyedén kiválaszthatod a megtekinteni kívánt együttest, vagy énekest. A bejegyzések végén lehetőséget biztosítunk arra, hogy elmondd a véleményed és értékeld az előadót és a közzé tett dalokat. A dalszöveg és a gitártab mellett az akkordok bemutatása keretében képek segítségével ismertetjük a dalokban használt akkordokat. Az oldalon természetesen látható lesz az akkord táblázat, amely az oldalon közölt dalokban szereplő gitár akkordok összefoglalóját tartalmazza.  Az akkord táblázat segítségével könnyen megtanulhatod az akkordok lefogását. A gitártab oldalán több száz magyar sláger van jelen (ez a cél, a bővítés folyamatos). A dalokat és az akkordokat próbáltuk énekelhető hangnemben közölni (ne legyen sem túl mély, sem túl magas). Ha így mégsem jó neked, vagy csak könnyebben lefogható akkordokat szeretnél használni, akkor ezeket gyorsan transzponálhatod (más hangnembe rakod a dalt). A transzponáláshoz itt kaphatsz segítséget: mi az a transzponálás? Ezen kívül a youtube-ra feltöltött videók is a rendelkezésedre állnak, amelyeken magyar slágerek gitáron való kíséretét láthatod


Használd jó kedvvel, egészséggel az oldalt, ne feledd, hogy folyamatosan bővülnek a magyar slágerek gitártabjai, nézz vissza többször is! Természetesen lehetőségeinkhez mérten kéréseket is teljesítünk, annyi dolgotok van, hogy a bejegyzések alatt a „kommentek” részbe írjátok meg kívánságaitokat. Ezen kívül ha bármiben segíthetünk, vagy kérdésed van a gitár tab-bal kapcsolatban, vagy csupán a véleményedet szeretnéd megosztani velünk, akkor megtalálod az elérhetőségünket a Kapcsolatok oldalunkon.

Oldalaim:

2 megjegyzés :

  1. Köszönöm szépen az Oldalt, rengeteg munka van benne. Nagyon nagy segítség!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg ok az oldal, de a Csókkirály nem Illés hanem Hungária szerzemény.

    VálaszTörlés